Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

Hieronder vind je een overzicht van de meest gestelde vragen. Mocht je het antwoord op je vragen niet vinden dan kun je ons altijd email op info@vignetoostenrijk.com.

Bestelformulier

Ja, het vignet is verplicht voor alle ritten over de Oostenrijkse snelwegen. Sinds afgelopen jaar is ook het stuk van Kufstein al bij het vignet verplichte deel van de snelwegen getrokken. De boetes zijn niet mals. Schaf dus altijd het vignet aan.

Wij verkopen officiële vignetten voor Oostenrijk. Je kunt bij ons terecht voor een 10 dagen vignet, 2 maanden vignet, een jaar vignet.

Hier kun je een vignet aanschaffen.

Ja, het is wettelijk verplicht het vignet tot na je reis mee te nemen in je auto. Sterker nog, je moet het vignet op de ruit geplakt hebben.

In het bestelformulier op de website van de ASFINAG kies je het gewenste Vignet, vul je het kenteken van je wagen in een de periode dat je door Oostenrijk reist. Je kenteken wordt geregistreerd in de centrale database waardoor je zonder problemen door Oostenrijk kunt reizen.

Wil je traditioneel een sticker op je ruit? Dan helpen wij je graag verder met onze super-snelle levering.

In het bij de ASFINAG aanvraagformulier selecteer je de secties waar je overheen gaat rijden, het aantal ritten en vul je het kenteken van je wagen in. Het systeem registreert het kenteken welke, bij aankomst bij de tolpunten, elektronisch het betreffende kenteken uitlees. De slagboom gaat vervolgens automatisch open.

 

Indien u twee keer over een weg gaat heeft u twee vignetten nodig. Deze vignetten verkopen wij niet.

Je hebt altijd het standaard vignet voor Oostenrijk nodig. Daarnaast is er op een aantal routes nog een specifiek sectie vignet nodig. Zodra je op zo’n route komt kun je deze gewoon aan de poortjes kopen. Google MAPS geeft overigens ook aan welke tolwegen u zal passeren.

Het standaard vignet (10 dagen, 2 maanden of jaar) is verplicht voor alle snelwegen in Oostenrijk. Daarnaast zijn er nog tolsectie vignetten welke geldig zijn voor specifieke wegen, tunnels en bruggen. Hiervoor moet u extra tol betalen aan de poortjes. Dit kan met met de betaalpas of cash.

Nee, wij verkopen geen vignetten voor toltrajecten in Oostenrijk. Wel kun je Hier je standaard vignet bestellen.

Het standaard vignet is 10 dagen, 2 maanden of een jaar geldig.

Je kunt bij ons betalen met Bancontact, Kredietkaart, Paypal, KBC/CBC payment button, Belfius, ING Home Pay en het Nederlandse iDeal.

Controleer of de betaling goed is gegaan en probeer het nogmaals. Mocht hij nog niet open gaan vraag dan om hulp via de intercom.

General

Indien je voor 17:00 de betaling hebt uitgevoerd nemen wij je bestelling dezelfde dag in behandeling. Je ontvangt het vignet binnen 7 werkdagen in je brievenbus.

Nee, wij adviseren je om langs de snelweg bij een benzinestation in de grensstreek het vignet te kopen.

Stuur ons een email met het order nummer dat je na betaling van ons hebt ontvangen (bijvoorbeeld #201). Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Ja, je ontvangt het vignet per post. Kleef deze na ontvangst op je ruit.

VRAAG NU DIRECT HET VIGNETTE VOOR OOSTENRIJK AAN!
0

Je winkelwagen